Quality time

Online: 20-05-2020.
Hij raakt al drie maanden geen druppel alcohol meer aan en sport twee keer per dag. . . .André Hazes (26) transformeert zich tijdens de lockdown tot krachtpatser, klaar om onder meer te knallen voor twee uitverkochte optredens in Vlaanderen. ,,Mijn agent kan de vraag amper bijhouden."

Gisteren zat hij nog in de laatste aflevering van ‘Liefde Voor Muziek' als het tengere jonkie van de bende, maar tegenwoordig heeft André Hazes meer weg van een bodybuilder. Elke tattoo op zijn lichaam wordt extra benadrukt door een spierbal, zo toont hij trots op Instagram. ,,Hoe ik nu voor de dag kom, is inderdaad een groot verschil met hoe ik er toen uitzag. Ik voel me ook beter, zelfs fitter dan ooit", vertelt Hazes. ,,Ik ben tegenwoordig de eerste van het gezin die 's ochtends opstaat. Dat is ooit anders geweest."

Leven zonder doel kan Hazes niet, dus verplichtte hij zichzelf bij het begin van de lockdown tot twee dingen. ,,Ik wil de beste vader zijn die er bestaat. Ik geniet van de quality time met mijn zoontje André en vrouw Monique. Én ik wil het beste uit mezelf halen", zegt hij. ,,Voor het eerst in mijn leven heb ik tijd voor regelmaat. Normaal ben ik altijd gehaast, veel onderweg en leef ik 's nachts. Nu heb ik een knop omgedraaid, een andere levensstijl gevonden."

Die levensstijl houdt in: géén alcohol, veel bewegen en gezond eten. ,,Ik eet mijn dagelijkse portie fruit en zeg nee tegen verkeerde suikers en vetten. Ik doe eigenlijk gewoon wat de dokter voorschrijft voor een gezond leven. Trainen deed ik voordien ook al, maar ik at verkeerd en daardoor zag je geen verschil." André sport nu twee keer per dag, zeven op zeven. ,,Elke ochtend doe ik krachttraining en 's avonds ga ik hardlopen", zegt hij. ,,Ik volg nu een schema zoals bodybuilders doen. Maar zo gespierd wil ik niet worden, hoor. Het zal er wat van afhangen hoe lang ik nog thuiszit. Wel neem ik deze levensstijl mee naar de toekomst. Ik hou het nu zeker nog veertig of vijftig jaar vol. "