Non Social extremisme

Online: 20-05-2020.
Actrice Carice van Houten heeft zich een jaar na het einde van Game of Thrones uitgelaten . .. . .over de negatieve reacties die op het slot volgden. Ze noemt de fans die klaagden in een interview met Insider ondankbaar. "Dat extremisme, dat is eng!"

"Ik vond de willekeur en onhandigheid hoe de koning werd gekozen geweldig", vertelt Carice over het slot. ,,Daarom was ik ook fan van het eerste seizoen. De man die eindelijk koning was (Robert Baratheon), wilde helemaal geen koning zijn. We kregen al meteen een les: waarom streef je naar een soort macht als je daar niet gelukkig van wordt?"

Gevraagd naar de kritiek op het einde, noemt ze fans 'een beetje ondankbaar'. "Het feit dat sommige mensen teleurgesteld waren, was omdat alles daarvoor zo goed was. We hebben de fans een geweldige tijd gegeven en dan zijn ze teleurgesteld, omdat niet afloopt zoals ze hadden verwacht. Natuurlijk krijgen we kritiek, maar ik dacht dat dat ermee te maken had, dat het zo'n goede serie was."

De petitie die werd gestart om de schrijvers David Benioff en Dan Weiss te vervangen en een nieuwe einde te laten maken door nieuwe schrijvers, schiet bij Carice helemaal in het verkeerde keelgat. Ze stelt dat de makers van de petitie geen fans meer genoemd kunnen worden. "Dat is extremisme, dat is eng. Als ze de schrijvers zouden kennen en weten hoe geweldig die zijn, dan weten ze dat David en Dan dit niet verdienen."