That is very special

Online: 17-05-2020.
Het twee uur durende alternatieve Songfestival was zaterdagavond toch een hit. .. . .. : er keken bijna 2,4 miljoen mensen (40 procent) naar de live-uitzending van op NPO 1.

De alternatieve show van het Eurovisie Songfestival werd zaterdagavond uitgebreid besproken op de socials. Er was met name kritiek op de Engelse uitspraak van het presentatietrio, maar ook op het cynische commentaar van Cornald Maas. Dat blijkt uit reacties op Twitter. RTL Nieuws-correspondent Erik Mouthaan verbaasde zich over de Engelse vocabulaire van het trio. “Heb het al eens eerder gezegd, maar nogmaals een tip voor Eurovision anchors“, zo begon zijn kritiek.

Hij vervolgde: “‘That is very special’ klinkt als een compliment in Nederlandse oren maar in het Engels is het geen positieve uitspraak. ‘That was… special’ zeg je als je baggervoorstelling in het theater hebt gezien.”

Hoe hadden ze het beter kunnen doen? “Als je wilt zeggen: wat bijzonder, wat uniek, dan zeg je eerder that was amazing, remarkable, just perfect, awesome, wonderful, unique, touching, one of a kind, it gave me chills.”