201.000 euro voor een parttimebaan?

Online: 14-02-2020.
Het hele land stond jarenlang op zijn kop om de 580.000 euro die Matthijs van Nieuwkerk elk jaar pakte voor vijf dagen per week. . .. .  De Wereld Draait Door. Nu hij teruggaat naar één zaterdagshow per week – gedurende een bepaald deel van het seizoen – gaat hij relatief gezien misschien nog wel méér verdienen, maar lijkt alle kritiek verstomd. Gaat Den Haag dan níet over mekkeren over 201.000 euro voor een parttimebaan? Verlinde denkt dat de NPO dat handig gaat inkleden.

De NPO zal hem wel een mooie functieomschrijving geven, verwacht Verlinde. “Het is natuurlijk eigenlijk gewoon een zoethoudertje van: blijf bij BNNVARA, we betalen je gewoon en we noemen het bedrag dan gewoon ‘ontwikkeling van programma’s en presenteren’ en dan past het binnen het politieke kader.”

Twee ton voor een paar zaterdagavondshows per jaar is riant betaald, gniffelt Verlinde. “Wat hij heel slim doet is blijven en een contact voor drie jaar tekenen, waarmee hij gewoon de Balkenende-norm haalt. Maar daar heeft hij natuurlijk niet zo veel meer voor te doen als bij De Wereld Draait Door. Eigenlijk is het een soort parttime baan die hij krijgt de komende drie jaar.”