RIP Aart Staartjes

Online: 12-01-2020.
Tv-maker Aart Staartjes, bekend als de nukkige Meneer Aart uit Sesamstraat, is overleden. . . . . aan de verwondingen van een ernstig verkeersongeluk. Hij is 81 jaar geworden. Dat heeft zijn zoon laten weten aan de media. Het Sesamstraat-icoon werd vrijdag met spoed naar het ziekenhuis gebracht na een botsing in Leeuwarden. Er arriveerden meerdere hulpdiensten om hulp te bieden, waaronder een traumahelikopter. Hij werd bij de botsing uit zijn brommobiel geslingerd.

Een van de laatste tv-optredens van Staartjes was in de NPO 2-show Sterren op het Doek, waarin hij bekendmaakte recentelijk een beroerte te hebben gehad. “Sindsdien neem ik elke dag trouw mijn bloedverdunner in.”

Hij vertelde niet bang te zijn voor de dood. “De dood is wel het minste wat ik vrees. Maar dat ik invalide word, dat lijkt me erg.

Staartjes vertelde ook dat hij ‘voelde’ dat de dood dichterbij kwam. “Het is eindig, dat voel ik. Ik voel dat ik in het laatste bedrijf zit. Als je 81 bent zoals ik, dan is de kans dat je 91 wordt bijzonder klein.”