Burn out

Online: 10-01-2020.
Marco Borsato is getroffen door een burn-out en legt zijn werk voor onbepaalde tijd neer.. . ..  Daardoor is niet duidelijk of hij begin mei aanwezig kan zijn in de live finale van The Voice Kids. Dat heeft RTL 4 laten weten. Borsato is ook in het nieuwe seizoen van The Voice Kids te zien als coach. “Alles tot aan de live finale van The Voice Kids, begin mei, is al opgenomen en over deze finale kunnen we op dit moment nog geen inschatting maken“, laat een zegsvrouw van de zender weten.

Binnenkort maakt Borsato ook nog zijn opwachting als gastcoach in de gewone The Voice of Holland. Ook die aflevering is reeds opgenomen.

RTL 4 hoopt dat Borsato zich snel weer beter voelt. “Wij wensen Marco veel sterkte de komende tijd.”

Borsato doet een flinke stap terug. “Wat ik doe is mijn lust en mijn leven maar ik merk nu dat ik er echt doorheen zit, dat de energie weg is en dat ik met een burn-out te maken heb. De impact van alles wat er de laatste jaren is gebeurd, heb ik toch niet in zijn geheel verwerkt“, zegt hij.

“Ik heb langere tijd nodig om me weer helemaal op te laden voordat ik er weer vol voor kan gaan. Mijn agenda is voor onbepaalde tijd leeggemaakt en dat betekent dat er voorlopig geen concerten en televisiewerkzaamheden zullen plaatsvinden. De komende periode zullen jullie dan ook minder van mij horen maar daarna ben ik er weer helemaal.”