Ladies Night depressie

Online: 30-11-2019.
Merel Westrik haalde vrijdagavond in DWDD het grootste cliché-excuus op het gebied van kijkcijferflops . . . .. .uit de kast toen ze door Matthijs van Nieuwkerk werd geconfronteerd met de ingestorte kijkcijfers van Ladies Night. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Ladies Night begon vorige maand met een krappe 400.000 kijkers, maar nu is het programma zelfs al onder de 150.000-grens uitgekomen. Maar volgens Westrik moet de kijker het programma nog zien te vinden…

Voorafgaand aan de eerste Ladies Night zat Westrik ook al in DWDD, toen met initiatiefnemer Linda de Mol. Van Nieuwkerk: “Linda de Mol zei toen: ‘Onder de 200.000 vind ik verschrikkelijk.’”

Westrik: “‘Dan krijg ik een lichte depressie’, zei ze zelfs.”

Van Nieuwkerk: “Ja, het begon keurig met een kleine 400.000, maar de laatste drie afleveringen zitten onder de 200.000 kijkers, dus dat is zorgelijk. Waar ligt het aan?”

Westrik: “Och, dat is zo ingewikkeld. Ik denk aan de ene kant misschien omdat de mensen het nog een beetje moeten vinden. We zitten op Net5, op woensdagavond om half tien, één keer in de week, dus ik denk dat de mensen het nog een beetje moeten vinden. Of we zelf iets verkeerd doen? Ik heb geen idee. We proberen iedere week weer een zo mooi mogelijke uitzending te maken met relevante gesprekken en goede onderwerpen, maar het is zo lastig om precies te pinpointen waar het dan in zit.”