Gunfactor

Online: 30-11-2019.
Badr Hari stapt 21 december de ring in met een andere beweegreden dan voorheen: dit keer vecht hij voor zijn drie dochters. .. . . .  Dat vertelde de kickbokser gisteravond voor het oog van 937.000 kijkers aan tafel bij Beau van Erven Dorens. ,,Ik ben een gevaarlijkere vechter geworden. Vroeger was mijn motivatie oppervlakkig. Nu vecht ik voor de toekomst voor mijn kinderen.”

Vorige week nog schoof Rico Verhoeven bij Beau aan om vooruit te blikken op het gevecht van de eeuw. Gisteren was het de beurt aan Badr Hari om over zijn comeback in de ring te praten. Twee dingen werden al snel duidelijk: Badr is fit, zowel lichamelijk als geestelijk. En hij is meer dan ooit klaar om Rico Verhoeven flink aan te pakken.

Of hij Verhoeven in de gaten houdt? In tegenstelling tot wat zijn aartsrivaal vorige week vertelde - ‘Nee, niet echt’- doet hij dat juist wel. ,,Ik slaap niet. Ik kijk wel. Ik houd hem wel in de gaten. Ik ben voorbereid", klonk het uit Badr's mond. ,,Je kan niet zo'n grote wedstrijd hebben en je niet bezig houden met iemand.”

Ondanks dat de twee als aartsrivalen bekend staan, heeft Badr wel respect voor Verhoeven. ,,We zijn beide super competitief. Dat maakt dingen in elkaar los als je tegenover elkaar staat. Hij wil de beste zijn en ik wil de allerbeste zijn. Dus ik denk dat dat het is. Maar ja, als persoon... Ik denk dat het een fijne gozer is, maar zo goed ken ik hem niet.”