Bert een lul?

Online: 08-11-2019.
Gerard Cox vindt tv-prominenten Bert van der Veer en Cornald Maas walgelijke figuren. . . .. . Hij vindt Bert een lul en Cornald een hypocriet. Dat laat hij weten in gesprek met Volkskrant Magazine. Van der Veer schreef ooit een boek over zestig jaar televisie en nam daar Cox’ serie Toen Was Geluk Heel Gewoon niet in mee. Hij was woest. “Omdat het niet eerlijk is. Het kan toch niet zo zijn dat je een boek schrijft over zestig jaar televisie zonder ook maar één fotootje van dat programma erin?“

Het verbaasde hem niet. “Het is niet toevallig, die man heeft op een of andere manier de schurft aan mij. Die hele lul kan me trouwens niks schelen. Maar dit had ik dus nooit moeten zeggen, dat we alle prijzen hebben gewonnen en dat er zoveel mensen keken, en dat het dus oneerlijk is dat we dan in zo’n boek worden overgeslagen.”

Omdat het verongelijkt overkomt, bedoelt hij. “Ja, dat is eigenlijk jammer. Het steekt me, maar tegelijkertijd vind ik dat te veel eer voor diegene over wie we het hebben.”

Ook Cornald Maas liet zich eens kritisch uit over de serie. “Maas is een man die een paar jaar in de Volkskrant heeft mogen schrijven dat de televisie niks voorstelde (hij was tv-recensent, red.), en nou is hij er zelf op, want daar gaat het allemaal om, en nu is hij niet meer zo kritisch, over dat vreselijke Eurovisie Songfestival. Een cavalcade van gestoorden is het, op een enkele uitzondering na.”

Vond hij Arcade van Duncan Laurence dan ook geen topper? Nee, antwoordt hij. “Met zijn ‘loving you is a losing game’, wat een kutlied.”