Beste radio

Online: 07-11-2019.
De Dik Voormekaar Show is door NPO Radio-luisteraars uitgeroepen tot het beste radioprogramma. . .. .  van de afgelopen honderd jaar. De wekelijkse show van André van Duin en Ferry de Groot stond op de eerste plaats in De Onvergetelijke Luisterlijst van de NPO.

De tweede plaats is voor Frits Spits, die vorige week nog door een uit radiokenners bestaande vakjury werd uitgeroepen tot belangrijkste radiomaker van de eeuw.

Op de derde plek in de lijst staat de Top 2000, de jaarlijkse lijst met meest favoriete nummers die aan het eind van het jaar wordt uitgezonden.

Ook populaire programma's als de Top 40 (plek 4), Met het Oog op Morgen (plek 5), Radio Tour de France (plek 6) en Arbeidsvitaminen (plek 10) werden vaak gekozen als favoriet radioprogramma.

De lijst werd bekendgemaakt op de honderdste 'verjaardag' van de radio. Het is woensdag honderd jaar geleden dat Hanso Idzerda de allereerste radio-uitzending maakte.

De Dik Voormekaar Show, waarin Van Duin en De Groot verschillende typetjes spelen, werd tussen 1973 en 1985 wekelijks uitgezonden op Radio Noordzee en de NCRV. Tussen 2000 en 2003 keerde de komische radioshow terug op 3FM.

Van 1977 tot 1979 werd er ook een televisiereeks van De Dik Voormekaar Show gemaakt, die werd uitgezonden door de NCRV. In 2009 keerde het programma terug bij de TROS en sinds september dit jaar is de show ook te beluisteren als podcast.