Sharon Stone versus Sharon Stoned

Online: 07-11-2019.
Actrice Sharon Stone spant een rechtszaak aan tegen rapper Chanel West Coast. De 61-jarige actrice is niet blij met het nummer Sharon Stoned. . . .. De Amerikaanse heeft een aanklacht ingediend bij een rechtbank in Los Angeles, zo melden diverse Amerikaanse media.

Sharon Stone, bekend van films als Basic Instinct, Sliver en Casino, vindt dat Chanel West Coast gebruik probeert te maken van de “uitzonderlijke populariteit en bekendheid” van de actrice, om op die manier “haar bekendheid te vergroten”. 

Dat valt volgens Page Six te lezen in de aanklacht. De rapper, echte naam Chelsea Chanel Dudley, gebruikt de naam ‘Sharon Stone’ liefst 33 keer in het nummer. ‘Sharon’ komt zelfs 99 keer voor.

Een ander verwijt is dat Chanel West Coast in de clip van het nummer een figuur gebruikt die grote gelijkenis vertoont met Stone, en dat ze de naam van de actrice verbindt met ‘cannabis-parafernalia’. De aanklacht somt een aantal van Stones ‘prestaties’ op, om te onderbouwen dat haar roem erg groot is. Zo wordt gemeld dat Stone 1,6 miljoen volgers heeft op Instagram, 118.000 op Twitter en 643.000 likes op Facebook.

Volgens de aanklacht heeft Sharon Stone de zaak aangespannen omdat ze “controle wil houden over de manier waarop haar naam, beeltenis, identiteit en persoon worden gebruikt”. Chanel West Coast, die nog niet heeft gereageerd op de beschuldigingen, moet als het aan Stone ligt een schadevergoeding betalen. Hoeveel geld de actrice van haar wil zien, is onbekend.