Showmaker gezocht

Online: 06-10-2019.
RTL 4 schuift Blue Circle na ruim zes jaar aan de kant als de maker van de late-avondprogramma’s op de zender. Het is vanaf januari over en uit voor de tv-producent. Dat bevestigt Peter van der Vorst, . . . . . de tv-directeur van RTL, in De Telegraaf. Blue Circle heeft de afgelopen jaren echt draken van talkshows neergezet op de late avond van RTL 4: het begon met het volstrekt kritiekloze RTL Late Night van Humberto Tan, maar daarna werd het alleen nog maar slechter.

De opvolger met Twan Huys was zó slecht dat om half elf zappen naar RTL 4 gewoon pijnlijk was. En afgelopen zomer deed Blue Circle er met Art Rooijakkers‘ Zomer met Art nog een schepje bovenop.

Klaar ermee, aldus Van der Vorst. Als Eva Jinek straks naar RTL 4 komt, neemt ze haar producent Ewart van der Horst van PilotStudio mee en die gaat ook de show van Beau van Erven Dorens maken.

De programmabaas: “Beau en Eva zullen straks door één producent gemaakt worden, en dat is niet Blue Circle. Dat is geen leuk gesprek, maar ze begrijpen het wel. Overigens blijven we voor andere programma’s met ze samenwerken.”

Hoe zit het precies? “Toen we goed met Eva in gesprek waren, kwam het al snel op de rol van haar producent. Die is natuurlijk onderdeel van haar succes, zij zijn echt een twee-eenheid. Gedurende de gesprekken de afgelopen maanden, werd die keuze concreet.”

De talkshows van Beau en Eva krijgen niet dezelfde naam. Wordt het Beau en Eva? “Dat is nog niet helemaal zeker.”