NL Boeren ipv Suriname

Online: 02-10-2019.
Het grootschalige boerenprotest op het Malieveld in Den Haag heeft gisteren de Suriname-special van DWDD verpest. . . . . . . Dat gaf Matthijs van Nieuwkerk aan in de uitzending op NPO 1. Eigenlijk zou de hele DWDD in het teken staan van Suriname, maar door het boerennieuws werd de uitzending geopend met GroenLinks-leider Jesse Klaver en een aantal boze boeren. En dat terwijl er al een heel plan klaarlag voor de Suriname-special, aldus Van Nieuwkerk.

Tegen zijn tafelheer Humberto Tan vertelde Van Nieuwkerk: “Wij waren van plan, Humberto, en ik ga het precies uitleggen zoals het is, om een mooie Suriname-special te maken met deze band als de grote finale. Die hebben we ook en we houden ook heel veel over van de special, maar omdat de boeren breaking news waren – en terecht – dachten we: nee, daar kunnen we niet omheen. Dat is absoluut het gevoel van de dag, dus daar beginnen we ook mee.”

De aanleiding voor de Suriname-special was een of andere expositie in Amsterdam. “Wat we vanavond níet gaan doen is een voetbalelftal van veteranen van allemaal Surinaamse mannen van vijftigplus die al heel lang voetballen. Sommigen hebben hoog gevoetbald en sommigen laag, maar dat doet er niet zo veel toe, want we wilden aandacht besteden aan de Surinaamse voetballers die zo ontzettend veel betekend hebben voor het zelfvertrouwen van de Surinaamse man.”

“Dat valt helaas weg, dat vonden de mannen ook heel erg jammer, want die wilden dansen met deze band, maar dat gaat dus niet door. Dat doen we een andere keer, als jij ook weer tafelheer bent en dat ben je volgens mij over twee of drie weken.”

Tan toonde begrip voor de beslissing van DWDD.

Bron: MC