Reus Moors

Online: 11-09-2019.
Irene Moors lijkt na drie jaar SBS 6 weer langzaam maar zeker terug te keren op het oude nest bij RTL 4.. .. .  Ze debuteerde zaterdagavond als jurylid in Dancing with the Stars en is deze hele week naast Daphne Bunskoek te zien als co-host in 5 Uur Live. Ze heeft het overduidelijk naar haar zin, al is de opening wel een raar gezicht, aangezien Moors ongeveer anderhalf keer zo lang is als Bunskoek. “Ik verheug me erop, ik vind het heel leuk“, liet de vroegere Life & Cooking-presentatrice weten.

In de weekopener zat Moors op tafel naast Bunskoek. “Ja, iedereen denkt nu: waarom zit die vrouw op tafel? Nou, dat is hierom. Ik ben een soort reus naast jou, dus daarom ben ik even gaan zitten, dat is toch leuker.”

 

Daphne Bunskoek vindt het leuk om met Moors te presenteren. “Ja, ik heb jou natuurlijk afgelopen vrijdag bewonderd, want ik wilde ook graag zien hoe jij Dancing with the Stars jureerde.”

Moors: “Het was zaterdag, maar dat geeft niet. Ik vind het heel leuk dat je zégt dat je hebt gekeken.”

Bunskoek lachend: “Het duurde wel lang, maar zo lang nou ook weer niet.”

Door haar jurylidschap in Dancing maakt Moors onderdeel uit van de weekendoorlog tussen RTL en SBS. “Het was natuurlijk helemaal een boeiend tv-weekend. Ik heb ook vrijdag en zondag gekeken, maar zaterdag was Dancing with the Stars. Ik vind het ontzettend leuk dat ik daarvoor gevraagd ben.”

Wie heeft haar getraind als jurylid? “Er komt dan van de BBC een flying producer en dan krijg je een soort workshop ‘jureren kun je leren’. Er zijn do’s en don’ts. Je mag niet een te lang verhaal hebben, het moet afgerond zijn, het moet iets toevoegen en je moet ook kijken waar je verbeterpunten zou kunnen zien en dat ook melden. Dat heb ik tot me genomen.”

“Zaterdag was de uitzending. Een grote show, ik hou ervan, het is live, er kan van alles gebeuren, hier ook, maar daar zijn er iets meer mensen en iets meer licht. De avond was daar en het was fantastisch.”