Jan Slagter onder vuur

Online: 10-09-2019.
Het verpleeghuis dat Omroep Max-directeur Jan Slagter oprichtte als antwoord op de slechte zorg. .. . , ligt nu zelf onder vuur. Het Ben Oude NijHuis in Rotterdam blijkt aan zeven van de tien onderzochte normen grotendeels niet te voldoen. Het tehuis heeft een half jaar de tijd om orde op zaken te stellen, meldt Avrotros actualiteitenprogramma EenVandaag dat stelt een inspectierapport te hebben ingezien.

Omroep MAX-baas Jan Slagter laat in een eerste reactie weten het vervolgtoezicht met vertrouwen tegemoet te zien. Volgens hem zijn sinds het inspectiebezoek begin juni al veel zaken verbeterd. Als je het rapport helemaal leest, dan zie je dat de inspectie zegt: zorgverleners kennen hun cliënten, hun wensen en behoeften. Waren ze positief over. In het rapport staat niets in het rood. En rood is alarmfase één.”

 De link met de zorgwaakhond is niet terecht. Daar gaat het echt over misstanden. Zoals een man die laatst tegen me zei: ik slaap in een rolstoel, omdat ik bang ben dat de thuiszorg niet op tijd komt. Er werd ook gezegd: hij is er weinig. Ik wil niet flauw doen, maar ik heb er laatst wekenlang elke dag gezeten. Dit is jammer voor de mensen die er werken. En na deze uitzending moet ik constateren dat de AvroTros niet meer de gezelligste familie is.”