Miljardair

Online: 10-09-2019.
John de Mol vond het bevreemdend toen voor het eerst in het nieuws kwam dat hij miljardair is.. . ..  . Het was een gekke gewaarwording. Dat vertelt de mediatycoon in een uitgebreid interview met Shownieuws. De Mol laat zich interviewen over het twintigjarig bestaan van Big Brother, het programma dat hem zo steenrijk maakte. “Omdat we een beursgenoteerd bedrijf waren, kon je als financiële journalist natuurlijk uitrekenen wat Endemol waard was en hoeveel aandelen we hadden.”

Na het immense succes van Big Brother was dat dan ook wat er gebeurde. “Ik kan mij herinneren dat ik een keer in het buitenland was, en dat er toen voor het eerst een artikel in De Telegraaf stond dat Joop en ik allebei een miljard gulden waard zouden zijn. Dat was een hele rare gewaarwording, dat het ineens daar over ging.”

 

Wat deed het megasucces van Big Brother met hem? “Met mij persoonlijk niet zo veel. Maar het nadeel was dus dat ik in de publiciteit heel erg aan geld gelinkt werd.”

Tien jaar na Big Brother kwam The Voice. “Als ik naar het verleden kijk dan kun je zeggen dat het mijn trackrecord is om eens in de tien jaar een wereldhit te hebben. Als het ritme van eens in de tien jaar een groot succes hebben klopt, dan wordt het volgend jaar weer een leuk jaar.”