Shownieuws-deskundigen op Payroll de Mol

Online: 07-09-2019.
Je zag het aan Albert Verlinde en je ziet het nu ook aan de hoofdredacteuren van de roddelbladen. . .. .  die Shownieuws-deskundigen zijn: ze hebben als onderdanen van John de Mol geen enkele vrijheid. Dat heeft Angela de Jong gezegd op BNR Nieuwsradio. De hoofdredacteuren van drie van de vier grote roddelbladen zijn verbonden aan het Talpa-programma: Evert Santegoeds van de Privé, Guido den Aantrekker van de Story en Bart Ettekoven van de Weekend.

Reken maar dat zij niks negatief zullen zeggen over Talpa en De Mol en zijn intimi, aldus De Jong. “Weet je wie er echt aan een touwtje zitten bij John de Mol? Wat me de laatste tijd opviel zijn de hoofdredacteuren van alle roddelbladen die bij Shownieuws zitten: Evert Santegoeds, Guido den Aantrekker en Bart Ettekoven.”

Ze doen alles wat John hen opdraagt, zegt de AD-ster. “Ze zijn redelijk volgzaam bij wat ze wel en niet mogen melden. Ik heb begrepen dat ze Gordon met rust moesten laten de afgelopen weken en dat ze dat ook deden, want ja: anders zijn ze hun dikbetaalde bijbaan kwijt.”

Medegast Angela Groothuizen daarop: “Mijn oren klapperen. Dat weet ik allemaal niet.”

De Jong vindt het laf van de roddelbladbobo’s. “Het is prima als je daarvoor kiest, maar je kan het ook voor zijn en denken: ik blijf lekker onafhankelijk.”

Zelf heeft ze een baantje bij Talpa afgeslagen. Ze wilden haar destijds als presentatrice van 6 Inside hebben. “Ik hecht heel erg aan mijn vrijheid en wat ik zie bij een heleboel mensen die bij De Mol werken is dat ze die vrijheid niet hebben en dat je uiteindelijk toch aan een touwtje zit.”

6 Inside-ster Verlinde werd uiteindelijk de spreekpop van De Mol. “Op het moment dat je je daar laat gebruiken als een PR-middel van de zenderleiding door een woonwagenprogramma te promoten in de uitzending of je werkt toch mee om een bepaald onderwerp niet ter sprake te brengen, zoals Giel Beelen, dan ben je je geloofwaardigheid kwijt.”

Overigens wil de hoofdredacteur van het vierde roddelblad, de Party, bewust níet optreden in Shownieuws. “Doen zij hartstikke goed hoor, maar ik hoef niet zo nodig op de voorgrond“, zei ze eerder.