Veel te kiezen!

Online: 07-09-2019.
,De oorlog is uitgebroken”, zegt Fons van Westerloo, voormalig directeur van zowel RTL als SBS 6. ,,Eigenlijk afgelopen week al als je kijkt wat er allemaal tegenover elkaar geprogrammeerd wordt. RTL doet het daar doordeweeks heel slecht. Die zender heeft het moeilijk. Met Beau, met Goede Tijden Slechte Tijden.

 

,,Het wordt dit seizoen de slag om de oudere kijker, die van vijftig plus. De jeugd kijkt amper meer televisie, zeker niet lineair. Ook in dat geval is de verhuizing van Expeditie Robinson naar RTL 4 een heel slimme zet. Je zag het aan de cijfers, 1,6 miljoen, terwijl het toen tegenover het voorstellen van de boeren bij Boer Zoekt Vrouw zat.

Nieuwe programma’s hebben het altijd moeilijk, zijn onzekere factoren. Ze zijn ook afhankelijk van de instroom, de programma’s ervoor. Wat dat betreft mag Flirty Dancing blij zijn met Miljoenenjacht daarvoor. Op zaterdag zou ik wat kijkcijfers betreft mijn geld inzetten op Ik Hou van Holland. Linda de Mol heeft gewoon een grote aantrekkingskracht op het publiek. Dat programma gaat bij SBS 6 door met wat het bij RTL ook deed, met scoren. Toch zal de kijker een gemengd gevoel hebben. Met zo veel aanbod is het én interessant én lastig. Had het dan allemaal een beetje verdeeld over al die weken, denk ik dan. Dan kan de kijker al die programma’s gewoon zien.’’