Angela versus Erland

Online: 05-09-2019.
Angela Groothuizen vindt dat Erland Galjaard in zijn laatste jaren als tv-baas van RTL behoorlijk over . .. . . zijn hoogtepunt heen was. De vut was er gewoon uit. Dat heeft ze gezegd op BNR Nieuwsradio. Host Wilfred Genee legde Groothuizen het beeld voor dat RTL-sterren behoorlijk blij zijn dat de arrogante Galjaard is ingeruild voor de sympathieke Peter van der Vorst, een nuchtere tv-maker die veel meer feeling heeft met de gewone Nederlander. Dat beeld bevestigde ze min of meer.

Heeft het vertrek van Galjaard de verstikkende deken eraf gehaald bij RTL? “Ik heb ook altijd prima met Erland door een deur gekund, maar de vut leek er wel een beetje uit de laatste paar jaar. Dat kan ook niet anders na zo veel succes. Nu hebben we wel allemaal het idee van: het wordt spannend, er zijn veel spelers en we hopen dat de kijker de winnaar is.”

 

Dat teamgevoel weet Van der Vorst goed te creëeren, zegt ze. “Peter is zeer energiek. We krijgen veel appjes en filmpjes toegestuurd. Hij is héél erg voor de makers en hij is zelf ook een maker. Ik ben heel blij met hem.”

Angela de Jong, die ook te gast was, reageerde daarop: “Ik denk dat hij iets beter snapt wat het RTL-publiek wil dan die vijftigplusser die zo nodig plaatjes moest draaien op Ibiza, terwijl hij eigenlijk aan het werk moest.”

Galjaard heeft RTL in een puinhoop achtergelaten. Hij maakte van RTL Boulevard één grote PR-machine, nam megaflopper Twan Huys aan, liet GTST de afgrond inglijden en vormde RTL om tot een persschuwe, naar binnen gekeerde organisatie.