Wereld Draait Door tot 2020?

Online: 12-08-2019.
Matthijs van Nieuwkerk overweegt om in het voorjaar van 2020, na het aankomende seizoen dus. .. .. . , te stoppen met De Wereld Draait Door. Dat zegt hij in de nieuwe LINDA., die aanstaande woensdag in de winkels ligt. Van Nieuwkerk ziet in de zomer van 2020 zijn contract met BNNVARA verlopen en bij het afsluiten van een nieuw contract zou zijn salaris worden teruggeschroefd naar het plafond van 194.000 euro, terwijl hij de afgelopen jaren maar liefst 590.000 euro kreeg.

Op de vraag of hij ermee stopt, antwoordt Van Nieuwkerk: “Ik ben er nog, klaar voor seizoen vijftien. Maar ik wik en weeg altijd, dat doe ik nu ook en ik heb het idee dat zoals er destijds een aantal redenen waren om bij DWDD te blijven, er nu een aantal redenen zijn om er in het voorjaar mee te stoppen.”

 

De NPO-ster wijst erop dat vijftien jaar ook een mooi rond getal is. “Vijftien jaar is ook een mooie tijd, niet? Maar het belangrijkste is dat ik straks nog iets anders wil in mijn leven. Nieuwe horizon. Nou ja, we zullen zien.”

Gaat hij dan met pensioen of verhuist hij naar de commerciëlen? “Met pensioen? Ben je betoeterd. Ik heb echt geen idee. Misschien een tijdje in Rue du Bac wonen, misschien een bootje kopen, een paar reizen maken, eindelijk naar Buenos Aires, misschien iets bij de publieke omroep, misschien naar de commerciëlen. Chasing wild horses.”

Mocht Van Nieuwkerk tóch gaan praten met RTL, dan zou dat niet voor het eerst zijn. “De publieke omroep wilde vijf of zes jaar geleden dolgraag dat ik bij hen bleef en niet naar RTL zou overstappen, iets wat ik toen serieus overwoog.”

“Ik koos er uiteindelijk om vele redenen voor om bij DWDD te blijven, en één van die redenen was een salaris van bijna zes ton – wat nog altijd een stuk minder was dan wat ik bij RTL had kunnen verdienen.”

In de nieuwe LINDA., die aanstaande woensdag in de winkel ligt, staat Linda de Mol samen met Jeroen Pauw, Eva Jinek en Matthijs van Nieuwkerk op de cover: De Grote Drie onder de talkshowhosts.

In drie bijzondere interviews vertellen zij vrijuit hoe ze die slopende maar fantastische baan volhouden en hoe ze omgaan met kritiek en concurrentie.