Jack, Tom, Vin, Daniel, Shia en Lindsay

Online: 11-08-2019.
Wat filmsterren wat eisen kunnen stellen tijdens de opnames, is niet écht onlogisch. Per slot van rekening maken of breken zij de film. Maar soms lopen die eisen behoorlijk de spuigaten uit. Denk maar aan Vin Diesel, die tijdens de vechtscènes in de ‘The Fast and the Furious’-films letterlijk geen klap minder wil uitdelen dan zijn tegenspelers. Ook deze 5 acteurs drijven hun willetje misschien net iets té ver door.

Jack Nicholson
mocht een gangsterbaas spelen in ‘The Departed’, en dat inspireerde hem blijkbaar om heel wat onverwachte dingen te doen en te eisen. Zo vertelt een bron: “Jack stelde voor om een reusachtige dildo te gebruiken in een scène. Hij wilde ook cocaïne snuiven van het achterwerk van een van de actrices.” Die originele ideeën stonden niet in het script, maar Martin Scorsese zei toe: “Go for it!” Blijkbaar zeg je niet zo gemakkelijk nee tegen een Oscarwinnaar!

‘Mission: Impossible Tom Cruise eist dat er op de set van zijn actiefilms vijftig op maat gemaakte strings klaarliggen. Volgens een bron draagt de acteur die “G-strings gemaakt van een zacht, stretchy materiaal” tijdens ingewikkelde stunts, zodat hij zich niet beperkt en vrij voelt. “Hij voelde zich eerst wat beschaamd, maar nu ziet hij het als een manier om zijn flexibiliteit te verbeteren aangezien hij ouder wordt”, vertelt de bron. En aangezien Cruise op 57-jarige leeftijd nog steeds al zijn stunts zelf doet, lijkt dat niet eens zo vergezocht.

Daniel Day-Lewis wilde er zeker van zijn dat hij volledig in de huid kon kruipen van Abraham Lincoln voor de film ‘Lincoln’. Daarom eiste hij dat alle crewleden hem op de set aanspraken als de president en weigerde hij ook om technologie te gebruiken waar Lincoln ook geen toegang toe had, denk maar aan een gsm of een laptop. Daarnaast verbood hij iedereen met een Brits accent om tegen hem te praten, omdat het hem zou afleiden. De methode wierp trouwens vruchten af, want de acteur won een Oscar.

Ook Shia LaBeouf wil al eens graag iets extra doen voor een film. Tijdens de opnames van ‘Fury’ bekeek hij samen met collega Logan Lerman hoe het make-upteam valse wonden toebracht, maar LaBeouf was niet overtuigd. “We zaten in make-up”, vertelt Lerman. “Ze waren sneeën aan het aanbrengen op Shia en ik zei: ‘Ja, ja, dat ziet er goed uit!’ En Shia zei: ‘Nee, het ziet er niet echt uit.’ En toen liep hij naar de hal en zei hij: ‘Hé man, wil je iets grappig zien? Kijk!’ En hij neemt zijn mes en snijdt in zijn gezicht. En tijdens de rest van de film bleef hij die wonden op zijn gezicht openen. Dat is allemaal echt.”

Ook Lindsay Lohan had tijdens het filmen van de softerotische ‘The Canyons’ plots niet veel zin meer om een seksscène op te nemen. Hoewel ze niet de enige acteur is die dat ongemakkelijk vindt - velen vragen dan ook om een gesloten set met enkel de hoogstnodige crewleden - bedacht Lohan haar eigen manier om daarmee om te gaan. Een bron vertelde: “Ze vond het zo ongemakkelijk dat ze naakt moest gaan voor de crew van 10 man, dat ze hen vroeg om zich tot op het hun ondergoed uit te kleden.”