Succes of flop

Online: 10-08-2019.
Een maand na de première op 26 augustus is wel duidelijk of de nieuwe vooravond van SBS 6 een succes is of. . .. .  een flop. Dat heeft Paul Römer, de nieuwe tv-directeur van Talpa Network, gezegd in Spraakmakers op NPO Radio 1. Een maandje is genoeg om te weten welke richting het op gaat, aldus Römer. “Als zo’n vooravond staat en je bent een maandje opgestart, dan heb je wel een gevoel of het de goede kant uit gaat, dus of het stapje vooruit gezet wordt of dat het niet lukt.”

De nieuwe vooravond bestaat uit Utopia om 18.00 uur, Hart van Nederland om 19.00 uur, Man Bijt Hond om 19.30 uur en Lingo om 20.00 uur. “We zullen over twee maanden weten of het gelukt is.”

 

Waarom werd Albert Verlinde‘s 6 Inside dan zo’n lange lijdensweg gegund? “Als wij een format hebben wat een moeilijke aanloop heeft, maar waar we echt in geloven, dan zet je het gewoon even door. Soms denk je: we zijn nog niet aan het eind van de ontwikkeling, we zetten even door. Dat is een subtiel spel.”

Römer is afkomstig van de publieke omroep NTR. “Achter de schermen zijn de processen van het maken en bedenken eigenlijk hetzelfde. Je werkt alleen met een ander soort programma’s en een ander soort druk. Het moet in een commerciële omgeving ietsje sneller scoren dan bij de publieken.”

Het is een spannende tijd bij SBS, aldus Römer. “Er gaat een hoop veranderen. We gaan een hoop nieuwe dingen doen en de schema’s worden veranderd. We gaan de vooravond anders doen, we krijgen de programma’s van Linda en Wendy op de zender te zien en Net5 gaat een verandering krijgen met Merel Westrik. Er gaan dus een hele hoop dingen veranderen en het is spannend om te kijken of dat gaat lukken.”

Heeft hij nog een leuk nieuwtje? “Ik garandeer je dat we in de komende weken nog wel meer nieuwtjes hebben.”