Maastricht of Rotterdam

Online: 10-08-2019.
De NPO maakt op vrijdag 30 augustus bekend welke stad is gekozen tot gaststad van het Eurovisie Songfestival 2020. . . .. : Maastricht of Rotterdam. Dat heeft de projectorganisatie zojuist laten weten. De twee steden die nog in de race zijn hadden tot 17.00 uur vandaag om de laatste aanvullingen op hun ingeleverde bidbooks in te dienen bij de projectorganisatie en aanvullende vragen te beantwoorden. “Hiermee wordt de laatste fase van het beoordelingstraject ingegaan“, zo klinkt het.

Deze laatste fase is een zorgvuldig proces waarbij snelheid en zorgvuldigheid voorop staan, aldus een woordvoerder. “Dit bestaat onder andere uit nauwkeurige bestudering en beoordeling van de laatste toevoegingen op de bidbooks en overleg met de EBU.”

Meer informatie over de precieze invulling van de bekendmaking op vrijdag 30 augustus volgt later. Waarschijnlijk zal er een persbijeenkomst georganiseerd worden.

Het Songfestival 2020 is het grootste tv-evenement dat volgend jaar plaatsvindt in Nederland én Europa. Al sinds de overwinning van Duncan Laurence wordt gespeculeerd over de opzet van de tv-show.