Ik heb er zin in!

Online: 09-08-2019.
Simone Weimans zou het leuk vinden om in de toekomst haar eigen talkshow te presenteren.. . .. .  Het tafeldameschap in De Wereld Draait Door heeft haar daartoe geïnspireerd. Dat zegt de journaallezeres in de TROS Kompas. Weimans vond het indrukwekkend om Matthijs van Nieuwkerk aan het werk te zien. “Ik zou mijn horizon een beetje willen verbreden. Ik heb altijd geroepen dat ik nooit een talkshow zou willen doen, maar dat was voordat ik tafeldame was bij DWDD“, zegt ze.

Hoe dacht ze er aanvankelijk over? “Ik vond talkshows altijd een ego-actie voor de host en natuurlijk moet je ook een bepaald ego hebben om een dagelijks praatprogramma te kunnen presenteren.” 

Nu ziet ze dat anders. “Als ik nu Matthijs in de weer zie, lijkt me dat heel leuk. Het is wel een uitputtingsslag om elke dag op de toppen van je kunnen te presenteren. Ik weet niet of dat iets voor mij zou zijn.”

Misschien zou een compromis fijn zijn, aldus Weimans. “Een show met langere interviews lijkt me leuk, maar dan moeten de onderwerpen wel gevarieerd zijn.”


TALKSHOW PRESENTEREN? Probeer het! Bij TVCollege