Tops en flops

Online: 09-08-2019.
All You Need Is Love en Lotto Weekend Miljonairs zijn echte tv-kindjes voor Robert ten Brink. . .. . , maar er zijn ook producties waar hij minder warme herinneringen aan heeft. Zo heeft hij in het verleden ook Big Diet gepresenteerd en deed hij vorig jaar nog de monsterflop Screentest. Maar het programma wat het állerergst was, was toch echt Sterrenbeurs uit 2003, zegt de 63-jarige presentator in TROS Kompas. “Het is het meest afgrijselijke programma waaraan ik ooit meewerkte.“

Sterrenbeurs was een programma waarin BN’ers een soort beursnotering kregen. Bij succes ging hun notering omhoog, maar bij falen ging die omlaag. “Ik heb nog nooit zoveel roddel, achterklap en foute mensen bij elkaar meegemaakt.”

 

Wat een dráák van een show was dat, aldus Ten Brink. “Ik deed het samen met Adam Curry. Wij hebben wel enorm gelachen met z’n tweeën. Maar ondanks dat ben ik na twee weken gestopt omdat ik het echt niet meer volhield.”

Nu Lotto Weekend Miljonairs is teruggekeerd als BankGiro Miljonairs, is Ten Brink uiterst gelukkig. “Het is het beste quizformat ter wereld. Dat vind ik niet, dat is zo! De muziek, de lichteffecten, de psychologie van de vragen, het zit zó goed in elkaar.”

OOK PRESENTEREN? START IN SEPTEMBER!