Under pressure

Online: 12-07-2019.
Linda de Mol denkt dat het zeker kan lukken om van SBS 6 een groot succes te maken.. .. .  Een paar hits kunnen het verschil maken. Dat zegt de tv-koningin, nu dé ster van SBS 6, in de Wendy. Is SBS 6 over vijf jaar een zeer succesvolle tv-zender? “Nou, dat zou toch wel leuk zijn, hè Wen, als we dat klusje dan hebben geklaard? Het kan gewoon. Kijk naar Veronica. Die hebben nu de Champions League en Voetbal Inside als ankers. Een paar hits maken het verschil“, zegt ze in het blad.

De Mol vertelt aan interviewster Wendy van Dijk dat het spannend gaat worden. “Het gaat bij SBS best moeizaam momenteel. Dat maakt het spannend. Gaan de mensen vanaf september wél doorschakelen naar 6? Ik houd er rekening mee dat het in het begin kan tegenvallen.”

 

De lat ligt lager dan bij RTL 4, aldus De Mol. “Als we straks een miljoen kijkers halen, gaan de flessen champagne open en de vlaggen uit. En bij Net5, waar ik nu creatief directeur ben, hebben we al een hit als we boven de 400.000 kijkers komen.”

De tv-koningin is wel een beetje bang voor lage kijkcijfers. “Ik vind twee dingen altijd griezelig als je film of tv maakt. Dat het niet wordt wat je hoopt en dat er weinig kijkers zijn. Slechte recensies zijn shit, maar als niemand kijkt, zou ik dat wel het ergste vinden. Er zit altijd zo veel tijd, werk en liefde in.”

Wat is het plan? “Bij SBS ga ik in het begin met vertrouwde succesnummers komen, een stuk zekerheid inbouwen. Ondertussen gaan we ook nieuwe dingen opstarten.”

Ze probeert niet te veel druk te voelen. “Ik hoef toch niks meer te bewijzen? Laten we het gewoon proberen en we zien het wel. De media kloppen het ook zo op: zij moet SBS 6 redden. Daar word je naar van. Beter is te denken: we zien wel waar het schip strandt, het is gewoon ontzettend léuk wat we doen! Anders krijg je druk en van druk word ik niet gezelliger.”