Blijft Jinek?

Online: 10-07-2019.
Het gerucht dat Eva Jinek de late avond van NPO 1 wil verlaten klopt.. . .. . . Ze vindt het uitzendtijdstip te laat nu ze moeder is geworden. Dat bevestigt haar manager Kristien van Dillen tegen het AD. Een maand geleden bracht Albert Verlinde het gerucht als eerste. Hij onthulde in 6 Inside dat Jinek heeft aangegeven dat ze naar de vooravond wil en dat de AVROTROS nu met zijn nieuwe aanwinst Dionne Stax aast op het plekje dat ze achterlaat op de late avond van NPO 1.

Manager Van Dillen bevestigt nu dat Jinek inderdaad naar de vooravond wil. “Eva heeft bij de NPO aangegeven op termijn naar de vroege avond te willen.”

 

De vooravond van NPO 1 wordt nu nog afwisselend gevuld door Matthijs van Nieuwkerk en Margriet van der Linden en is dus volledig bezet. Het zou kunnen dat één van hen verhuist naar de late avond of dat Van Nieuwkerk vertrekt naar RTL.

Het AD wijst er ook op dat RTL Jinek kan overhalen met een vroeg uitzendtijdslot. Daarvoor zou wel de vooravond op de schop moeten. “Dat zou ten koste kunnen gaan van GTST“, meldt de krant. “Die serie kan dan worden ondergebracht bij zusterkanaal RTL 5 of een exclusief aanbod worden op RTL’s onlineplatform Videoland.”

Mediaondernemer Jan-Kees Emmer zou het jammer vinden als Jinek de late avond verlaat, zei hij vanochtend in het Mediaforum op NPO Radio 1. “Dit is wereldwijd hét tijdstip waar het gesprek van de volgende dag wordt bepaald. Het zou echt heel jammer zijn als ze van dit tijdstip verdwijnt.”

Zo’n zwaar tijdslot is het nou ook weer niet, zegt hij. “Jinek hoeft maar om de drie maanden. Het is dertien weken op, dertien weken af. Je hebt ruimte om bij te komen voordat je in een burn-out raakt.”