Ranking the Stars

Online: 08-07-2019.

Ranking the Stars keert terug op de buis bij RTL 4. De presentatie blijft in handen van Paul de Leeuw. . .. . . , die eerder al verhuisde van BNNVARA naar de commerciële zender. Dat heeft de omroep bevestigd aan het AD. Vijftien seizoenen lang was Ranking the Stars te zien bij de publieke omroep, maar het programma lag onder vuur omdat amusement om het amusement geen taak van de NPO is. Begin mei maakte BNNVARA bekend dat ze dit soort amusement niet langer wil uitzenden.

 

Omroepbaas Gert-Jan Hox zei daarover: “Er werd even overwogen met een ander gezicht door te gaan, maar we kwamen toch al vrij snel tot de conclusie ermee te stoppen. Ik heb helemaal niets tegen goed gemaakt amusement, maar wij moeten goed nadenken over het soort amusement dat bij ons past.”

RTL liet daarna direct zijn interesse blijken. “Uitgangspunt voor alles is of het past bij de smaak van ons publiek. Ranking the Stars is een interessant programma en we denken dat het bij RTL past. Maar we hebben die puzzel nog niet gelegd“, liet de zender weten.

Het is RTL dus inderdaad gelukt om de rechten te bemachtigen. Wanneer het programma terugkeert op de buis is nog niet bekend.