Eng jongetje niet leuk

Online: 08-07-2019.
Een vrouw met druiventros heeft Duncan Laurence donderdagavond tijdens de uitzending van Pauw uitgescholden voor ‘eng jongetje’.. . .. . .  Het grijpt de zanger aan. Dat vertelt hij in een openhartig interview met NU.nl. Laurence zat in de talkshow van Jeroen Pauw om te vertellen over zijn succes. “Ik heb wat tweets voorbij zien komen naar aanleiding van mijn bezoek aan Pauw waarvan ik dacht: moet dit? Zo’n mevrouw die een druiventros als profielfoto heeft die dan roept dat ik een ‘eng jongetje ben’.“

De Songfestival-winnaar probeert zich niet te veel aan te trekken van de vrouw met de druiventros. “Ik denk dat ik daar, door mijn pestverleden beter mee kan omgaan. Ik weet dat het heel veel met je kan doen, een negatieve opmerking of een bericht. Maar waarom zou ik daar nu nog over piekeren?”

 

Dat is zonde van je tijd, aldus Laurence. “En zonde van alle mooie dingen die ik meemaak. Natuurlijk baal ik ook weleens en denk ik: mevrouw met de druiventros, wat ben je aan het doen?”

Het raakt hem dus wel. “Toch ergens wel, ja, natuurlijk. Natuurlijk vind ik het jammer dat iemand zo over mij denkt. Het doet altijd iets met je, want je doet iets waar je om geeft en dat mensen dat dan niet waarderen is niet leuk.”

“Maar daarna probeer ik me vooral te bedenken dat het niet aan mij ligt. Als je dat perspectief verlegt en denkt: hij of zij moet toch zelf iets missen, dan kun je het beter loslaten.”

Heeft hij nog een tip voor de vrouw met de druiventros? “Ik denk dan: chick, je kan ook zappen. Het is één zender, één programma. Er zijn nog veel meer dingen op televisie, ga daar dan naar kijken“, adviseert hij. “Zap dan, en zap ook weer terug als je het wel leuk vindt.”