Tarantino stopt wellicht!

Online: 06-07-2019.
Quentin Tarantino (56) zet de regisseursstoel aan de kant, omdat hij klaar is om op pensioen te gaan.. . .. .  Na zijn nieuwste film, Once Upon A Time In Hollywood, komt er hooguit nog één film van zijn hand.

In een interview met GQ Australia laat hij weten dat hij aan het eind van zijn carrière is beland. ,,Ik denk dat wat films betreft, ik eruit heb gehaald wat erin zat”, meent hij. ,,Ik zie mezelf eerder boeken schrijven, en theaterstukken. Ik zal dus nog altijd creatief bezig zijn. Maar ik weet niet wat ik nog kan bijdragen aan de filmindustrie.” Zelfs als Once Upon A Time In Hollywood - met acteurs als Leonardo DiCaprio, Brad Pitt en Margo Robbie - een groot succes is, meent Tarantino dat hij alsnog op zijn hoogtepunt zal stoppen.

 Na films als Kill Bill, Pulp Fiction en Reservoir Dogs heeft hij naar eigen zeggen al genoeg naam gemaakt in de industrie. Hij zou graag afronden op tien films, Once upon... is zijn negende. ,,Maar als mijn nieuwste film écht goed scoort, stop ik daarvoor misschien al wel”, klinkt het.