Eurovisie stad 2020

Online: 13-06-2019.
Negen steden en regio’s hebben zich bij de NPO gemeld als kandidaat voor de organisatie van het 65ste Eurovisie Songfestival. . . . . .Zij ontvangen vandaag de criteria waaraan voldaan moet worden om gaststad of -regio te worden. Dat heeft de publieke omroep laten weten. Het gaat om Amsterdam, Arnhem, Breda, Den Bosch, Den Haag, Leeuwarden/Friesland, Maastricht/Limburg, Rotterdam en Utrecht “Ze hebben vanaf nu precies vier weken de tijd om hun bid books in te dienen“, aldus de NPO.

Het kan zijn dat zich nog andere steden aanmelden. “Andere geïnteresseerde steden worden ook nog in de gelegenheid gesteld om binnen de termijn een bidbook in te dienen.” 

Nadat alle bidbooks uiterlijk woensdag 10 juli door de organisatie ontvangen zijn, worden deze beoordeeld door de projectorganisatie. Steden worden onder andere beoordeeld op de beschikbare locatie, de capaciteit en technische faciliteiten, accommodatie, infrastructuur en bereikbaarheid.

De organisatie, bestaande uit NPO, AVROTROS, NOS en EBU, streeft ernaar om de definitieve keuze van de gaststad in augustus 2019 bekend te maken.