Paul terug bij John

Online: 12-06-2019.
Paul Römer klaagde begin dit jaar nog dat hij zijn vroegere Big Brother-makker John de Mol al negen jaar. . .. . niet meer gesproken had, maar de heren hebben elkaar inmiddels weer gevonden. De oud-NTR-baas gaat aan de slag als radio- en tv-directeur voor Talpa Network. Dat heeft het mediabedrijf zojuist laten weten. Na zeven jaar publieke omroep kiest Römer nu weer voor het grote geld van John de Mol. Hij wordt verantwoordelijk voor álle radio- en tv-merken van het Talpa-netwerk.

Tot nu toe was Menno Koningsberger verantwoordelijk voor de radiomerken van Talpa, maar hij wordt nu gebombardeerd tot marketingdirecteur.

 

Talpa-CEO Peter de Mönnink zegt over de benoemingen: “Ik verheug me op de samenwerking met Menno en Paul. Beiden behoren tot de top in hun vakgebied. Zij begrijpen de Nederlandse mediamarkt in volle context, zijn altijd gericht op de merkbeleving van de klant en weten teams tot topprestaties te inspireren. Die ervaring is van grote waarde voor de verdere ontwikkeling van de Talpa Network organisatie en ons aanbod aan consument en adverteerder.”

John de Mol voegt hieraan toe: “Menno en Paul ken ik als bekwame, bevlogen vakgenoten die de onderste steen boven halen om de klant kwaliteit te kunnen leveren. Naast een schat aan ervaring hebben ze de leiderschapskwaliteiten om organisatie breed verbindingen te slaan en om ons product- en dienstenaanbod naar een volgend niveau te brengen. Ik ben blij dat Menno zijn kwaliteiten Talpa Network breed wil aanwenden en vind het erg leuk om weer met Paul samen te werken, twaalf jaar na Endemol.”

Het lijkt erop dat Marco Louwerens gewoon de tv-programmabaas blijft en Erland Galjaard zijn adviseur.

De radiomerken van Talpa zijn Radio 538, Radio 10, Sky Radio en Radio Veronica. De tv-merken zijn SBS 6, Veronica, Net5 en SBS 9.