Het begint in september

Online: 12-06-2019.
Angela de Jong is blij dat ze de baan van presentatrice van 6 Inside niet heeft geaccepteerd.. . .. . .  Anders had ze nu misschien vtwonen moeten gaan presenteren op SBS 6. Dat zegt de tv-recensente in de AD Mediapodcast. Mediatycoon John de Mol vroeg De Jong om haar baan bij het AD op te zeggen en aan de slag te gaan bij 6 Inside. Het programma wordt nu echter al na een halfjaar van de buis gehaald. “Ja, dan had ik mijn baan hier opgezegd. Spijt? Nee“, aldus de tv-kenner.

De Jong heeft nooit spijt gehad van het weigeren van 6 Inside. “Dat had ik al niet voordat ze begonnen, want ik heb het hier prima naar mijn zin en ik doe precies wat ik wil. Toen de eerste uitzending was had ik nog minder spijt. Eigenlijk hebben ze nooit de belofte waar kunnen maken die ze deden.”

 

Wel is De Jong nu éxtra blij dat ze het niet heeft gedaan. “Ja, natuurlijk. Ik dacht wel even: dan had ik nu met lege handen gestaan. Of je had inderdaad vtwonen moeten presenteren om je contract vol te maken ofzo.”

Ze heeft 6 Inside wel serieus overwogen. “Ik heb er wel heel lang over nagedacht, want ik mis dat oude Boulevard ook heel erg, maar misschien is ook gewoon de tijd wel anders. Ten eerste wordt het nieuws nu zelf door de sterren uitgevent en aan de andere kant is de maatschappij ook veranderd. Mensen vinden al heel snel dat je iets afkraakt en je hoeft maar te zeggen dat je iets niet goed vindt of je hebt al de hashtag doeslief. Op de een of andere manier wordt het niet meer gepikt om het op televisie over dat soort dingen te hebben.”

Niet alleen kijkcijfermatig, ook inhoudelijk schoot 6 Inside volgens De Jong tekort. “Ze hebben echt geen enkel nieuwtje gehad zoals de scheiding van Wendy en Erland. Dan ben je natuurlijk al weg. Je pretendeert het nieuws te brengen dat anderen laten liggen, maar dat hebben ze niet waargemaakt.”

6 Inside is het gewoon niet, aldus De Jong. “Als je er nu naar zit te kijken heb je het gevoel naar iets van vijftien jaar geleden te kijken. Hij heeft ook de nieuwtjes niet meer die hij had ten tijde van RTL Boulevard. Het probleem is ook dat het heel erg de Albert Verlinde-show was.”

Bovendien is Verlinde niet meer onafhankelijk, stelt ze. “Het was af en toe gênant hoe ze programma’s van SBS 6 die het aanzien niet waard zijn promoten en sommige dingen die John de Mol goed uitkwamen niet te benoemen. Die hele rel met Giel Beelen over Michael Jackson liet 6 Inside lekker zitten, want dat mocht niet van John. Ja, dan ben je weg. Dan ben je echt weg.”

Gaat het ooit nog wat worden met SBS 6? “Het begint straks in september met Linda en Wendy. Ik ben wel benieuwd wat er dan gaat gebeuren. Vooralsnog denk ik niet dat heel veel mensen nu denken: ik moet op 6 zijn, want daar gebeurt het.”