AvroTros krijgt ongelijk

Online: 12-06-2019.
De AvroTros was zó boos over het besluit van de NPO om Annemieke Schollaardt tóch geen. . ...  dagelijkse show op NPO Radio 2 te geven, dat de omroep besloot om een rechtszaak te beginnen. Na een hoop belastinggeld te hebben weggegooid aan juridisch getrouwtrek heeft de rechter nu een voorspelbare uitspraak gedaan: de NPO gaat over de programmering en stond in zijn recht om het besluit terug te draaien. “Wij zijn teleurgesteld, maar sluiten dit af“, reageert AvroTros op de uitspraak.

De AvroTros gaat niet nóg meer belastinggeld van de mensen door het toilet spoelen. “Wij gaan niet in hoger beroep en kijken vanaf nu vooruit“, aldus de omroep in het AD.

 

De NPO is ook blij dat hiermee de kous af is. “We zijn blij dat ook de rechtbank vindt dat de besluiten rond de radioprogrammering van de NPO zorgvuldig zijn genomen. Het publiek staat altijd voorop bij de NPO.”

“Het mooie van ons publieke bestel is dat omroepen creatief worden uitgedaagd om met het beste programmavoorstel te komen. De NPO kiest vervolgens welk programma het beste past bij de kijkers of luisteraars. Dat doen we met de grootst mogelijke zorgvuldigheid. Helaas is het onvermijdelijk dat dit soms tot teleurstellingen leidt bij omroepen, maar we gaan ervan uit dat we het juridische geschil nu achter ons kunnen laten.”