Objecten met een mooi verhaal

Online: 09-06-2019.
Zowel RTL 4 als SBS 6 komen na de zomer met een programma waarin objecten met . . .. . een bijzonder verhaal worden gerestaureerd. RTL 4 komt met het origineel van de BBC, SBS 6 komt met een kopie van Talpa. 

Patty Brard (sbs) heeft er zin in. “Het programma gaat over spullen met een grote emotionele waarde die vernietigd zijn, kapot zijn of kwijt zijn. Spullen waar een verhaal achter zit. Mensen kunnen zich opgeven en dan kom ik langs om te kijken of ik dat voor ze kan restaureren.”

 

Wat voor kandidaten zoekt ze? “Ik kan me zo voorstellen dat je bijvoorbeeld een vader heeft die al jaren een oldtimer in de garage heeft staan. Hoe mooi zou het zijn als je mij dan belt en we stiekem ‘s nachts de oldtimer weghalen, we stiekem een andere auto onder het zeil leggen en dan voor hem – omdat hij misschien de financiële middelen niet heeft – de oldtimer door vakmensen laten restaureren.”

“Het is dus een verrassingsshow, maar je kunt ook jezelf opgeven, bijvoorbeeld als je van je man ooit een ring hebt gekregen die je verloren bent. Dan kunnen we misschien kijken of we hem kunnen na laten maken.”