Queen Madonna Arrived

Online: 16-05-2019.
Madonna is aangekomen in Tel Aviv en mag zaterdag. . .. . .  zingen voor 200 miljoen mensen. Al verliep niet alles volgens plan, want de repetitie werd gisteren even stilgelegd. “Het komt in orde. Zo gaat dat in de popwereld,” aldus Paul - Boogie Boy - Ambach, wiens dochter ter plekke alles in goede banen leidt.

Wie er zaterdag ook het 64ste Songfestival in Tel Aviv zal winnen, Madonna is nu al met voorsprong dé ster van die avond. Betogingen of niet, peperdure contracten die al dan niet zouden getekend zijn: de popdiva is intussen al gearriveerd in Israël. Ze landde dinsdagavond met een privéjet en werd meteen naar het International Dan-hotel gebracht. Daar palmt ze met haar ruime gezelschap van zowat 135 man, onder wie 40 koorleden, 25 dansers en een privékok, de volledige vijfde verdieping in.

Gisteren repeteerde de Queen of Pop een eerste keer, al werden de voorbereidingen even stilgelegd door de EBU, de overkoepelende tv-organisatie, omdat er toch nog onzekerheid was over al dan niet getekende contracten. “Het is allemaal wat vreemd. We hebben een artiest die een optreden wil doen en die we graag verwelkomen, maar dan moet alles wel perfect geregeld zijn. Zonder contract kan ze niet performen”, liet Jon Ola Sand, EBU-supervisor, weten tijdens een persconferentie. “Ach, dat gaat altijd zo in de popwereld. Contracten worden vaak pas na een optreden geofficialiseerd.Natuurlijk zal Madonna optreden”, lacht Paul Ambach, die regelmatig komt logeren in Tel Aviv om kinderoppas te spelen van de twee kinderen van Marilyn. Noch de overkoepelende tv-organisatie Eurovisie, noch de organiserende Israëlische omroep kwam overigens met geld over de brug voor de intrede van Madonna in Tel Aviv. Dat deed de Canadees-Israëlische filantroop Sylvan Adams, die de vraagprijs van zowat 1,2 miljoen euro leverde en zijn privéjet ter beschikking stelde om de popdiva over te vliegen.

Dat Madonna zo graag op het Songfestival wil optreden, heeft weinig te maken met haar liefde voor het liedjescircus, wel met de unieke kans om zich aan ruim 200 miljoen kijkers te laten zien en horen. Het inmiddels 60-jarige popicoon heeft met ‘Medellín’ immers een nieuwe cd klaar en start vanaf september aan een intimistische wereldtour.

Op het festival van 2016 deed Justin Timberlake een gelijkaardige stunt, wat hem met ‘Can’t Stop The Feeling’ een wereldhit opleverde.