Internetbedrog

Online: 14-05-2019.
Janine Abbring heeft zichzelf zondag per ongeluk buitengesloten uit haar woning. Ze werd daarna bijna opgelicht . .. . ..  door een criminele lul. Dat meldt de VPRO-presentatrice op Twitter. Abbring bevond zich in een benarde positie. “Bestaat er nou geen één sleutelbedrijf dat niet doet aan gore oplichting? Mezelf buitengesloten, hele trits bedrijven gebeld maar geen één wil een prijsindicatie geven. Achter veel verschillende gladde websites blijkt zelfde lul te zitten“, legt ze uit.

De Zomergasten-ster belde onder meer met de websites Slotenmaker De Bruin en Slotenmaker Service24u. “‘Dertig euro voorrijkosten en daarna hangt het af van de deur’. Gastje komt hier en zegt doodleuk dat ik meer dan 400 euro moet aftikken. Ongeacht hoe makkelijk de deur opengaat.”

Belachelijk, vindt Abbring. Vooral omdat het water haar aan de lippen staat nu haar ex Arjen Lubach haar in de steek heeft gelaten voor een theatertour. “Ik heb hem weer weggestuurd. Ik sla nog liever een ruit in dan zo’n crimineel te betalen.”

Rambam heeft een keer een aflevering gemaakt over die slotenboeven. “Ik heb die aflevering toen ook gezien!!! Daarom belde ik nu meerdere bedrijven. Bleef ik vragen naar prijzen, zonder resultaat. Maar achter veel verschillende bedrijfsnamen/ websites zitten dus ook dezelfde engerds. Krijg je weer dezelfde man aan de lijn. Aaarch.”

Het is geen geheim dat dit soort services van slotenmakers belachelijk veel geld kosten. “Nouja, ik had dus gerekend op die (absurd hoge) 250 euro. Maar meer dan 400 daarvan zakte mijn broek echt af.”

Is dat omdat het zondag was? “480 euro voor 30 seconden een deur open maken is zelfs op zondag schandalig.”