Jan = Max

Online: 13-05-2019.
Jan Slagter vindt Twitter een meer dan walgelijk medium. De gewone man op straat noemt hem . . .. .tenminste gewoon Max. “Die komen naar me toe en zeggen: ‘Max, je maakt mooie programma’s’ – ze weten niet dat ik Jan heet. Dat is echt, Twitter niet“, legt de omroepbaas uit in LINDA. Twitteraars, die Jan gewoon Jan noemen, vertrouwt hij niet meer. “Ik trek me er niks meer van aan, in de gracht ermee, verzuip met z’n allen. Het gevaarlijke is wel dat de serieuze media zich erdoor laten leiden.“

De media overschatten Twitter, stelt Slagter. “Er wonen zeventien miljoen mensen in dit land, maar als er duizend iets van je vinden op Twitter ben je ineens trending topic in ‘heel Nederland’. Hoepel toch op.”

 

Af en toe neemt hij een brallende twitteraar te grazen. “Wat ik wel doe, is af en toe reageren op een boze brief. Bel ik zo iemand op. Ze schrikken zich te barsten: ‘Nee meneer Slagter, zo heb ik het niet bedoeld.’ Dat doe ik alleen als ik iets recht moet zetten, als mensen iets zeggen wat niet klopt.”

Maar het gaat bij MAX toch altijd alleen over de successen van de omroep? “Nou, kijk maar eens op Twitter.”