Piekema's schoonheidsgeheim

Online: 12-05-2019.
Harry Piekema, die jarenlang in de reclamespotjes van Albert Heijn speelde en momenteel te zien is in. . .. . de SBS 6-show It Takes 2, onthult zijn schoonheidsgeheim. Dat is te lezen in Veronica Magazine. Piekema is al bijna een jaar 59, maar ziet er naar eigen zeggen veel jonger uit. “Ik hoor vaak dat ik in het echt jonger of slanker ben. Daar doe ik niet echt veel moeite voor. Ik sport weinig, maar ik let wel op m’n eten“, aldus de acteur, die daarna onthult dat hij een speciaal dieet volgt.

Welk dieet volgt hij? “Sinds een jaar volg ik het ketogeendieet, wat betekent dat ik veel vlees en goeie vetten en weinig koolhydraten eet. Dat werkt voor mij heel goed.”

 

Piekema wordt deze maand zestig. “Dat vind ik een heel raar idee. Toen ik jong was, waren mensen van zestig oud. Voor mij voelt zestig als het nieuwe veertig, misschien ook omdat ik dingen nooit voor onmogelijk hou.”

Hij noemt zijn deelname aan It Takes 2 als voorbeeld. “Als een programma als It Takes 2 vraagt of ik wil meedoen, dan twijfel ik niet, maar denk ik meteen: welja, volgens mij kan ik wel beter leren zingen.”

“Het is voor mij ook een kans om aan een tv-publiek een andere kant van mezelf te laten zien. Ik hoop dat mensen het leuk vinden dat ik nu op een andere manier de huiskamers binnenkom.”