Geen onnozel gebabbel

Online: 11-05-2019.
Als Filemon Wesselink te gast is in een talkshow, dan arriveert hij zo laat mogelijk om onnozel gebabbel . . .. .met andere bekende Nederlanders te vermijden. Dat vertelt de presentator in Veronica Magazine. Het heeft te maken met zijn autisme. “Wanneer ik in een talkshow over een onderwerp moet praten, ben ik daar zo op gefocust dat ik liever vooraf geen beleefdheidsgesprekjes voer. Ik kom dus altijd zo laat mogelijk de studio in, als mensen al bellen om te vragen waar ik blijf.“

Wesselink kan goed leven met zijn autisme. “In mijn werk heb ik er over het algemeen weinig last van: als ik in een onderwerp duik voor een nieuw programma, kan ik me daar helemaal in verliezen. Dat vind ik echt een groot voordeel.”

 

Aan de andere kant kan Wesselink niet tegen mensenmassa’s. “Ik heb een haat-liefdeverhouding met m’n diagnose. Ik heb er zo mijn moeilijkheden door, maar iedereen heeft wel wat en ik heb verder best een succesvol leven.”

De presentator schaamt zich niet voor zijn autisme. “Ik hoop dat we mensen die anders zijn gaan benaderen vanuit nieuwsgierigheid en niet wegkijken omdat we zo iemand raar vinden.”