Avatar & Avengers

Online: 10-05-2019.
‘Avengers: Endgame’ rijgt de records aan elkaar. Nog maar net slaagde de film er in om de tweede plaats te bereiken. .. . ..  in de lijst van meest succesvolle films aller tijden. Daarmee verbant de superheldenfilm ‘Titanic’ naar een derde plaats. Regisseur James Cameron (64) toont zich een waardige verliezer en feliciteert de makers van ‘Avengers’ met de indrukwekkende prestatie. 

In een bericht op Twitter laat James Cameron zich van zijn grootmoedigste kant zien. Bij een tekening van de Titanic die op een Avengers-logo botst, schrijft de beroemde regisseur: “Een ijsberg zorgde ervoor dat de echte Titanic zonk. Enkel de Avengers konden mijn Titanic laten zinken.” Hij vervolgt: “Iedereen hier bij Lightstorm Entertainment salueert uw geweldige prestatie. Jullie hebben aangetoond dat de filmindustrie niet alleen levend en wel is, maar groter dan ooit!”

Mooie woorden, dat zeker. Vermoedelijk viel het Cameron ook niet al te zwaar om de makers van ‘Endgame’ wat krediet te geven, aangezien hij zelf nog steeds de eerste plaats inneemt met zijn ‘Avatar’.  Actrice Zoe Saldana mag zichzelf trouwens een extra schouderklopje geven: de actrice speelt zowel mee in ‘Avatar’ als ‘Avengers: Endgame’.