Blijf bij jezelf

Online: 13-04-2019.
Dichtbij jezelf blijven is voor mij het sleutelwoord.” aldus Beau.. . .. . Op het moment dat Twan losliet waar hij zo goed in is – het strakke interview – dan gaat het fout. Van Erven Dorens verwachtte veel van de komst van Huys, al betekende het voor hem dat hij een droom in rook op zag gaan. “Ik ben daar gewoon heel eerlijk over. Je speelt mee om dat soort programma’s te mogen maken, dus dat wilde ik ook altijd. Toen Twan werd gevraagd belde Erland mij op – uiteraard vanuit Ibiza. Ik zei: ‘Interessant.’ Dat vond ik ook echt. Ik dacht: nu komt er een journalist naar ons toe, die ons team verstrekt. Tegelijkertijd had ik ook: nou, oké, jammer. Het heeft me ook veel gebracht: ik kon ook veel andere programma’s maken.”

Het was flink balen, zegt hij. “Ik was inderdaad supergefrustreerd. Ik dacht: nu is mijn moment en ik zag dat voorbijgaan. Ik dacht: ik ben 48, ik ben een oude lul aan het worden, dit is het moment. Toen kwam Twan en ik dacht dat hij het zes jaar ging doen en het over was voor mij. Daarom was ik er ook klaar mee.”

Nu is hij alsnog gevraagd. “Twan is ten onder gegaan. Daar heeft iedereen zich aan verlekkerd. Het was zielig om te zien. Die man heeft echt z’n best gedaan en ging daar ten gronde. Toen dacht ik: weet je wat, laat mij nou maar eens een keertje, ik wil het wel eens een keer doen. Zo sta ik erin. Ik wil het ook niet groter maken dan het is.”

Sven Sauvé: “Het moment was nu. Peter van der Vorst is bij ons begonnen en bij ons ontstond het idee om Beau te benaderen. Met een ander format en een ander idee. Beau was meteen enthousiast.”

“We kiezen er nu voor om een driemaandenblok te doen. Een beetje gekopieerd van datgeen wat de publieke omroep met succes doet. Dat past ook bij Beau. Dan kan hij de andere dingen ook blijven doen.”