Hij is nie Gek!

Online: 13-04-2019.
Beau van Erven Dorens vindt het onterecht dat zijn goede vriend Jeroen van Koningsbrugge zo onder vuur is genomen. . . . na zijn hysterische uitspraken in Volkskrant Magazine. Dat gaf hij donderdagavond aan in RTL Boulevard. De showrubriek stipte het nieuwtje aan dat Beau en Jeroen met producent Pupkin werken aan een apocalyptische serie over wat er gebeurt als overal opeens de stroom uitvalt en we binnen een paar dagen zomaar 150 jaar terug in de tijd worden geworpen.

Luuk Ikink merkte vals op: “Oké spannend. Hij heeft er affiniteit mee, weten we sinds kort.”

 

De presentator doelt daarmee op de waanzin die Jeroen verkondigde in de Volkskrant. Niet alleen beweert hij allemaal mensen te hebben gered van de verdrinkingsdood, ook heeft hij twee huizen in Nederland met daarin gevriesdroogd voedsel waarmee hij een ramp kan overleven. Bovendien stelde hij dat de aanslag op 9/11 een Amerikaans complot is.

Een gekkie, concludeerden BN’ers, en dus ook Ikink, maar Beau denkt daar anders over. “Ho, wacht even. Hij heeft er affiniteit mee… Hij heeft een interview gegeven aan de Volkskrant en daar is hij helemaal om genageld. Ik ken deze man al heel lang. Hij heeft inderdaad wel affiniteit met het onderwerp, maar het is niet zo dat hij tijgert met een kruisboog op z’n rug door de straten heen.”

Peter R. de Vries: “Hij heeft wel voor jarenlang voedsel thuis opgeslagen.”

Beau: “Dat is ook zo’n onzin! Mag ik dat even zeggen? Ik word er plaatsvervangend… Het is anders. Hij was in Malibu en daar is het vanwege de bosbranden een regel dat je daar allemaal een rugzakje vast moet hebben voor het geval er een bosbrand is. Daar moet je voor drie dagen voedsel in hebben en dat moet voor 35 jaar houdbaar zijn. Dat heeft de journalist er allemaal uitgegooid. Nu staat er: ‘Jeroen heeft voor 35 jaar voedsel in huis.’ Dat is een bullshit. Zo wordt zo’n verhaal dan gebouwd.”


Bron: mediacourant