Instagram ipv Twitter

Online: 12-04-2019.
Talkshowhost Eva Jinek (40) blijkt een paar jaar geleden gestopt met Twitter omdat iemand . . .. . daarop had geschreven dat zij een ‘vreselijke kutlach’ zou hebben. Dat liet de presentatrice gisteren doorschemeren in haar praatprogramma dat als thema sociale media had.
Volgens Jinek was ze ooit behoorlijk actief op Twitter. ,,Ik vond dat ik alles als journalist moest volgen, wilde weten wat er speelde en van alles op de hoogte blijven”, vertelde ze. ,,Maar op een gegeven moment las ik dat iemand had geschreven: vrouw wat heb jij een vreselijke kutlach.”

Dat ene zinnetje bleef heel lang in haar hoofd spoken. Het kwam weer boven toen ze later haar programma aan het presenteren was en ze wilde lachen omdat iemand iets grappigs had gezegd. ,,Maar in een split second bedacht ik me vanwege die kritiek op mijn lach.” Dat was voor haar het moment om per direct te stoppen met Twitter. ,,Ik dacht: nu is is het afgelopen en heb geen zin meer in deze onzin en ga me ervan bevrijden."

Het afscheid nemen van Twitter heeft Jinek meer zelfverzekerd gemaakt, stelt zij.  ,,Ik ben bevrijd, ik ken nauwelijks meer schaamte. Ik hoor niet meer al die stemmetjes in mijn hoofd, al die dingen die de hele tijd over je worden gezegd.” Jinek is nog wel actief op een andere sociaal medium: Instagram. ,,Dat is veel liever. Het kan lekker zijn om in bed door allerlei prachtige foto's te scrollen van bijvoorbeeld lekker eten en mensen die aan het trainen zijn. Dan denk ik 'dat ga ik morgen ook doen'.”