De Klas

Online: 14-03-2019.
Het prestigieuze tijdslot op zondagavond na het Achtuurjournaal geeft NPO 1 in april en mei vier weken uit handen aan de NTR voor het tv-programma De Klas, waarin leerlingen les krijgen van BN’ers. . .. . .. Eén van die sterren is Matthijs van Nieuwkerk. Dat heeft de omroep laten weten. De NTR zond in mei 2018 al twee afleveringen uit van De Klas – met daarin Erben Wennemars en Özcan Akyol als gastdocenten – maar het vierdelige vervolg is niet te missen voor tv-kijkend Nederland.

De bekende gastdocenten van de komende serie zijn naast Matthijs van Nieuwkerk ook Jandino Asporaat, Jan Terlouw en Claudia de Breij. Ze behandelen universele thema’s waar ze persoonlijk iets mee hebben. “Wat volgt is een blik op de wereld vanuit de klas.”

Bij Van Nieuwkerk gaat het over kunst. “Hij praat tijdens zijn les met de leerlingen over kunst. Wie bepaalt of iets kunst is? En muziek, is dat ook kunst?”

Asporaat geeft les over zelfontplooiing. “Wat zijn de dromen van deze klas en durven ze die waar te maken?”

Terlouw praat over duurzaamheid. “Is deze klas zich bewust van klimaatverandering? En hoe ziet de toekomst van de leerlingen eruit?”

En Claudia de Breij sluit de reeks af en praat met de klas over het universele thema liefde. “Is het mogelijk zonder liefde te leven? Hoe denken de leerlingen over trouwen? En is liefde grenzeloos?”

De Klas begint op zondag 14 april om 20.25 uur op NPO 1.