shock-effect is weg

Online: 11-03-2019.
Tv-recensent Angela de Jong stampt de dalende kijkcijfers van De Luizenmoeder even goed aan.. . ..  Ze denkt dat Nederland wel een beetje klaar is met de komedieserie. Dat schrijft de diva van het AD vandaag in een column over de hitserie. De Jong zit nog steeds elke week voor de buis, maar: “Hard gelachen zoals in het eerste seizoen wordt er zelden. De verrassing is eraf, zo simpel is het. We kennen de personages, kunnen de grappen redelijk invullen, zien ze soms zelfs aankomen.”

Het shock-effect van vorig jaar is weg, legt ze uit. “Niemand valt meer van zijn stoel als juf Ank bot en politiek incorrect reageert op een verdrietige leerling.”

 

De Jong blijft kijken omdat ze ‘het razend knap vind hoe de makers in elke aflevering de tijdgeest weten te vatten en links en rechts en behoudend of progressie een spiegel voor houden’.

“Maar personages als zweverige Nancy en hypercorrecte Karel zijn mij inmiddels net iets te karikaturaal en sommige situaties worden wel heel hysterisch uitvergroot.”

Wat wil ze de makers van de serie meegeven? “De beslissing om na dit seizoen te stoppen is het beste scenario dat ze kunnen bedenken.”