Verschuiven van talent

Online: 09-03-2019.
RTL 4 doet er handig aan om het plekje van Wendy van Dijk bij The Voice te verdelen over drie opvolgers. . . .. .De zender houdt Lieke van Lexmond tevreden, maakt Jamai Loman trots en loopt ondertussen Chantal Janzen – na het vertrek van Linda de Mol de grootste vrouwelijke ster van RTL – niet voorbij. Vooral Van Lexmond sorteerde na het vertrek van Linda en Wendy voor op iets betere tv-klussen bij RTL en die krijgt ze met The Voice Senior in haar schoot geworpen.

Van Lexmond is erg blij met Senior, vertelt ze aan RTL Boulevard. “Toen ik ervoor gevraagd werd, dacht ik: ja, dit klopt. Dit past bij mij. Ik verheug me er ontzettend op om dit samen met Martijn te mogen gaan doen en er onze eigen energie en sfeer aan te geven. Ik hou gewoon van mooie grote familieshows. Dat is ook waar ik ooit voor bij RTL getekend heb. Senior vind ik de leukste versie als ik eerlijk ben. Het past inderdaad bij mij. Dat heeft RTL gewoon heel goed gezien.”

 

Jamai Loman mag Kids gaan doen. Hij zegt: “Ik doe al vijf seizoenen The Voice en The Voice Kids doe ik ook al vijf seizoenen vanaf de zijlijn, dus dan is dit wel een geweldige stap die ik mag maken. Dat is ook wel een vertrouwen die RTL geeft aan mij. Ik vind het sterk van RTL dat het toch gelukt is. Ook voor drie jaar meteen. Dat is goed naar buiten toe zo.”

Janzen gaf geen reactie aan de showrubriek. “Ze vindt het heel leuk. Ze heeft met Martijn ook ooit Idols gedaan. Ze heeft wel wat jaren ervaring bij Martijn“, zei verslaggever Aran Bade.

Krabbé zat telefonisch live in de uitzending en is tevreden met de opvolgers van Wendy. “Ik ben blij met de nieuwe combinaties. Heel leuk om met Lieke te gaan werken. Ik denk dat zij heel geschikt is om de juiste snaar te raken bij de senioren. Zij kan dat. Zij is heel invoelend en geïnteresseerd.”

Ook de samenwerking met Loman vindt hij top. “Jamai is toch geweldig? Ik vind Jamai echt het allergrootste talent dat er rondloopt op dit moment. Dat steek ik niet onder stoelen of banken. Hij is fantastisch.”

En Janzen? “Met Chantal heb ik natuurlijk Idols gedaan. Het leuke is om met haar een revanche te hebben op Idols 3, dat destijds redelijk kritisch werd ontvangen qua de presentatie. Er zou geen chemie zijn enzo. Wij vonden het zelf echt hartstikke leuk. Dit is bij uitstek een gelegenheid om nu wat recht te zetten. Chantal is natuurlijk fantastisch.”