Blote Eurovisie clip

Online: 08-03-2019.
Duncan Laurence gaat met het nummer Arcade naar het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv. . . . .. Hij heeft het liedje zelf geschreven. Dat maakte de singer-songwriter zojuist bekend in De Wereld Draait Door. Laurence schreef het liedje tijdens zijn opleiding aan de Rockacademie. “Ik ging op zoek naar verhalen die ontroeren en iets betekenen, uit mijn eigen leven of dat van een ander. De inspiratie vond ik in het verhaal van een dierbare die op jonge leeftijd is gestorven.”

De song die toen ontstond doopte hij Arcade. “De woorden en akkoorden kwamen als vanzelf, vanuit het hart. Daarom klonk het, ondanks de wisselingen in de song, toch zo organisch.”

 

Bij de totstandkoming van Arcade kreeg hij hulp van Joel Sjöö en Wouter Hardy. “En werd het niet alleen mijn verhaal maar ook een gedeeld verhaal. Arcade is een verhaal over de zoektocht naar de liefde van je leven. Het is de hoop naar datgene wat onbereikbaar lijkt.”

En ook: “Ik heb na Arcade veel songs geschreven, maar Arcade voelt voor mij als de kern en als het begin van mijn zoektocht hoe ik met mijn songs iets kan betekenen voor anderen. Natuurlijk was ik al jaren bezig, toch voelt Arcade voor mij als de start van mijn carrière.”

“Ik wil met mijn muziek mensen bereiken, ze misschien kunnen helpen en iets meegeven. In het geval van Arcade heb ik een advies voor mezelf en hopelijk ook voor anderen gecreëerd. Een levensles: je eigen geluk bepaal je zelf.”

Duncan focust zich de komende periode op het perfectioneren van de act. Dit doet hij samen met zijn creatieve team, bestaande uit onder anderen Hans Pannecoucke (regie), Ignace d’Haese (licht) en Ilse DeLange.

Op donderdag 16 mei staat Duncan Laurence in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv.

Het bewuste liedje en de billen van Laurence ziet u HIER