Elle Bandita no more

Online: 12-01-2019.
Ryanne van Dorst is helemaal klaar met haar artiestennaam Elle Bandita.. . ..   Die heeft ze dan ook niet meer in gebruik. Dat vertelt de tv-persoonlijkheid vandaag in de Volkskrant. Van Dorst heeft jarenlang opgetreden als Bandita, maar dat is al lang niet meer zo. “Er wordt mij altijd naar Elle Bandita gevraagd. Ook nu weer dus. Maar er kwam vroeger soms bijna niemand naar onze concerten. Dan denk ik: als Elle Bandita zo vet was, waar waren jullie dan, godverdomme?“, aldus de zangeres.

Ze heeft niks meer met die naam. “Ik kies nu voor Ryanne van Dorst. Elle Bandita heb ik drie jaar geleden ritueel vermoord. Alle merchandise heb ik in de fik gestoken en de bandnaam is veranderd in Dool.”

 

Elle Bandita is echt iets van vroeger, geeft ze aan. “Elle Bandita was een enorme uitlaatklep voor me, vanaf mijn 18de, toen ik met optreden begon.”

“Maar op een gegeven moment ging het meer over hoe Elle Bandita in een kwartier een fles whisky leegdronk en haar gitaar aan gort sloeg, dan om de muziek. Dat was ik zat.”

Bij Dool gaat het wél om de inhoud, zegt ze. “En ik kan mijzelf nu ook kwijt in mijn presenteerwerk.”

OOK PRESENTEREN? TVCOLLEGE