Kijkers bedrog?

Online: 10-01-2019.
Angela de Jong heeft het idee dat Saved by the Bell niet zo authentiek is als. . .. . . de makers van de nieuwe SBS 6-show doen geloven. Dat zegt de tv-criticus van het AD vandaag in de krant. Saved by the Bell draait om kinderen die brutale vragen stellen aan bekende Nederlanders, zoals in de eerste aflevering Rico Verhoeven en Peter R. de Vries. De makers wekken in het programma de suggestie dat de kinderen op internet research doen naar de gasten en vervolgens zelf een aantal vragen opstellen.

De Jong heeft echter het vermoeden dat veel van de vragen zijn ingefluisterd door de tv-makers. “Als ervaringsexpert met koters in die leeftijd geloof ik er geen biet van dat zij dan denken: ‘goh, de vader van Rico is overleden aan Alzheimer. Ik wil eigenlijk graag weten of hij ook bang is voor die ziekte.’”

 

Ook de vraag van een van de kinderen aan Peter R. de Vries over het open huwelijks met zijn ex-vrouw vindt De Jong twijfelachtig. “Er was in beeld te zien waar ze lazen over die open relatie. Ik heb de proef op de som genomen en verrassing: die bewuste website (plukdeliefde.nl) kwam er bij mij niet uit toen ik de zoekterm ‘Peter R. de Vries’ intikte.”

Kinderen stellen vaak veel simplistischere vragen, aldus De Jong. “Maar ja, dat levert natuurlijk niet direct spraakmakende tv op.”